Isabel Marant opent eerste Belgische boetiek
Een silhouet uit de huidige zomercollectie. Foto: EPA-EFE

De Brusselse Louizawijk verwelkomt een nieuwe modeontwerper. Modeontwerpster Isabel Marant verkoos onze hoofdstad boven Antwerpen.

De goedkopere woningprijzen lokken al enkele jaren steeds meer Parijzenaars naar onze hoofdstad, en nu is ook de Franse modeontwerpster Isabel Marant in Brussel geland. Niet om te wonen weliswaar, ze opende er zopas haar eerste Belgische boetiek. De keuze viel op een pand op de Brusselse Waterloolaan, tussen Chanel en Dior.

Het modelabel opende de voorbije twee jaar heel wat nieuwe winkels, onder meer in Amsterdam en Barcelona. Het was ook met dat doel dat Marant in 2016 op zoek ging naar investeerders, en ze een partner vond in de Franse investeringsmaatschappij Montefiore. Vorig jaar lanceerde ze ook voor het eerst een mannenlijn.

De 52-jarige Marant heeft een modeopleiding aan Studio Berçot achter de rug en liep stage bij Michel Klein. In 1994 startte ze een eigen collectie, die menig Parisienne verleidt met haar bohemien-invloeden. De ontwerpster werd in 2011 bekend bij het grote publiek door een sneaker met ingebouwde hak. In 2013 vroeg kledingketen H&M haar om de jaarlijkse designercollectie te ontwerpen.