Rapper Kaye Styles al voor 59ste maal veroordeeld: tien maanden cel voor rijden ondanks levenslang rijverbod
Kaye Styles. Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

De Brugse politierechter heeft Kaye Styles (37) bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. Ondanks een levenslang rijverbod kroop de rapper toch weer achter het stuur. Het is al zijn 59ste veroordeling.

Op 11 juni 2017 voerde de politie een controle uit op de Natiënlaan in Knokke-Heist. Rond 0.30 uur bleek de bestuurder van een Mercedes 320 geen rijbewijs op zak te hebben. Verder onderzoek wees uit dat Kaye Styles, echte naam Kwasi Gyasi, in april 2017 in Dendermonde zelfs al tot een levenslang rijverbod was veroordeeld.

De beklaagde kwam woensdagochtend niet opdagen op de zitting. De Belg met Ghanese roots - ironisch genoeg vooral bekend van zijn Prison Break Anthem - werd veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf voor rijden ondanks een rijverbod. De politierechter legde hem ook 8.000 euro boete op.

Kaye Styles is al jarenlang een vaste klant in de politierechtbank. De politierechter stelde vast dat hij al 58 eerdere veroordelingen opliep. Zo maakte de rapper zich in het verleden onder andere schuldig aan het rijden met een niet-gekeurde motorfiets, overdreven snelheid en het negeren van een rood verkeerslicht. Na een veroordeling leverde hij ook meermaals zijn rijbewijs niet in.