David Goffin meteen uitgeschakeld in Barcelona
Foto: AFP

David Goffin (ATP-22) heeft zich dinsdag niet voor de achtste finales van het ATP-toernooi in het Spaanse Barcelona (2.609.135 euro) kunnen plaatsen. De 28-jarige Luikenaar, tiende reekshoofd op het gravel in Catalonië, was in de eerste ronde vrij en moest in de tweede de duimen leggen voor de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-51). In 1 uur en 38 minuten maakte die er 7-6 (8/6) en 6-3 van.

Het is vooralsnog niet het seizoen van Goffin. Dinsdag leed hij zijn negende nederlaag, op zestien wedstrijden. In Barcelona bereikte hij vorig jaar nog de halve finales. Op de ATP-ranglijst zal Goffin maandag minstens drie plaatsen moeten inleveren. 

Greet Minnen na stuntzege tegen Dominika Cibulkova: "Tactisch speelde ik heel goed"

Greet Minnen (WTA-192) klopte dinsdag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Stuttgart (gravel/886.077 euro) verrassend de Tsjechische Dominika Cibulkova (WTA-33). De 21-jarige Kempendochter haalde het met 7-5 en 6-3 van Cibulkova, in 2016 nog winnares van het Masters, en reageerde na afloop opgetogen.

"Volgens mij heb ik een erg solide partij afgeleverd", zei Minnen. "Tactisch speelde ik heel goed en ik zorgde ervoor dat zij zo veel mogelijk verschillende contactpunten moest bespelen. Het is die variëteit in mijn slagen die me het meest tevreden stelt. Ik wist ook dat ik goed moest serveren, en dat is gelukt. Dit is een mooie verrassing, maar ook niet meer dan dat. In de kwalificaties stond ik al sterk te tennissen, en ik had tegen mezelf gezegd dat ik Cibulkova kon kloppen."

In de tweede ronde treft Minnen woensdag de nummer drie van de wereld, Petra Kvitova. "Het is een geweldige speelster", blikt onze landgenote vooruit. "Ze heeft al twee grandslams gewonnen, en voor iemand als ik wordt het een prachtige ervaring. Ik start niet als favoriet, maar zal vechten voor elke bal en dan zien we wel."

Sinds een jaar werkt Minnen met Tom Baeten als coach. "We werken goed samen en hebben al grote stappen voorwaarts gezet. Dat zie ik in mijn spel. Het is leuk om te zien dat ik de vruchten pluk van het harde werk."