Na Ronnie O’Sullivan zit ook Judd Trump met kopzorgen op WK snooker
Foto: Photo News

Na de verrassende uitschakeling van ‘s werelds nummer een Ronnie O’Sullivan in de eerste ronde van het wereldkampioenschap snooker, werd Judd Trump (WS-7) meteen tot topfavoriet gebombardeerd. Voor de 29-jarige Engelsman dreigt nu echter ook een vroege exit. In de eerste sessie van zijn duel met de Thai Thepchaiya Un-Nooh (WS-43) liep de winnaar van het Masters dinsdagnamiddag een 6-3 achterstand op. Woensdagochtend wordt de partij hervat.

Trump liet met een 141 century wel de hoogste break van het toernooi tot nu toe optekenen, maar het was ook zijn enige hoge break. Un-Nooh, de snelste speler in het circuit en eind februari winnaar van het shoot-out, nam met breaks van 69 en 60 een 3-1 voorsprong, zag Trump dan tot 4-3 terugkomen, maar won met onder meer een 54 break nog de laatste twee frames van de sessie.

Het WK is nog geen succesverhaal voor Trump. In 2011 werd hij runner-up (na een finale tegen John Higgins), maar sindsdien zijn twee halve finales zijn beste resultaten in The Crucible. Vorig jaar ging “The Ace in The Pack” er in de kwartfinales uit. Voor de kwartfinales van dit WK werd een clash tussen Trump en O’Sullivan verwacht.

De 34-jarige Un-Nooh is er nog maar voor de tweede keer bij op een WK. Vorig jaar strandde “The Thai Rocket” in de eerste ronde. De winnaar van het duel tussen Trump en Un-Nooh treft in de achtste finales (best of 25) de Chinees Ding Junhui (WS-10).

David Gilbert (WS-16) wist zich dinsdag voor de tweede keer in zijn carrière bij de laatste zestien te scharen. De 37-jarige Engelsman versloeg zijn landgenoot Joe Perry (WS-18) met 10-7 en neemt het om een plaats in de kwartfinales op tegen de Welshe titelverdediger Mark Williams (WS-2).

Na Ronnie O’Sullivan zit ook Judd Trump met kopzorgen op WK snooker
De Thai Thepchaiya Un-Nooh (rechts) leidt met 6-3 tegen Trump. Foto: Photo News