De bescheidenheid spat weer van het scherm
Nour Addine Ayyoub, één van de geportretteerde ondernemers in ‘Succesrijk’. Foto: VTM

Dinsdagavond start op VTM een nieuw seizoen van ‘Succesrijk’, over Belgische ondernemers in het buitenland. Op Canvas is dan weer de laatste aflevering van ‘Terug naar Rwanda’ te zien.

TERZAKE

Canvas 20 uur

Stijn Vercruysse brengt verslag uit vanuit Sri Lanka, in België wordt gesproken met een priester en een zuster uit het land die nu in ons land wonen. Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Kristof Calvo (Groen) debatteren in de studio over het vermogensregister.

DE AFSPRAAK

Eén 20.25 uur

Professor Rik Coolsaet geeft duiding bij de opeising van de aanslagen in Sri Lanka door Islamitische Staat. Met de uit Oekraïne afkomstige gewezen Vlaams diversiteitsambtenaar Alona Ljubajeva wordt gesproken over de presidentsverkiezingen daar. Ook Pol Van Den Driessche (N-VA), bij de verkiezingen aanwezig als waarnemer, schuift mee aan. Wielercommentator José De Cauwer analyseert de prestaties van het nieuwe wonderkind Mathieu van der Poel.

DE COLUMBUS

Eén 20.40 uur

Wim Lybaert haalt zijn bus weer uit de moestuin voor een rondje rondjes rijden met BV’s. Concept van het programma: als je maar lang genoeg wacht, wordt er uiteindelijk wel iets interessants gezegd.

TERUG NAAR RWANDA

Canvas 21.20 uur

Laatste aflevering van een van de meest beklijvende documentairereeksen die ooit voor de Vlaamse openbare omroep zijn gemaakt. Voor de nodige decompressie zorgt nadien De ideale wereld, terug in Vilvoorde na twee weken Oostende.

SUCCESRIJK

VTM 21.45 uur

VTM volgde vorig jaar al succesvolle ondernemers in Vlaanderen, nu worden Vlaamse ondernemers geportretteerd die succes hebben in het buitenland. De bescheidenheid zal weer van het scherm spatten.

DE IDEALE WERELD

Canvas 22.15 uur

Eline De Munck zoekt met Jan Jaap van der Wal en Thomas Huyghe naar een ideale wereld.

VAN GILS & GASTEN

Eén 22.20 uur

Kristien Hemmerechts en Johan Marchand: zij verloor twee kinderen aan wiegendood; hij is kinderarts in het UZ Brussel. Ze reageren op de wetsdokter die gisteren in onze uitzending wiegendood in vraag stelde. Marc Coucke had zich de overname van Anderlecht anders voorgesteld dan boze supporters en geen Europees voetbal. Veerle Baetens schittert in een film, waarin je de geest van grootmeester Alfred Hitchcock voelt.