Charles Michel op plaats dertien van de best verdienende politieke leiders
Foto: Photo News

Charles Michel verdient lang niet slecht vergeleken met andere premiers of presidenten. De premier van Singapore verdient evenwel haast acht keer meer.

In samenwerking met 24/7 Wall Street pakt de krant USA Today uit met een lijst van de 20 grootste verdieners onder de politieke leiders. Met 233.609 euro – wat neerkomt op vijf keer het gemiddelde van de Belgische burger – kon premier Michel niet ontbreken. Hij finisht dertiende in de ranglijst.

Ver boven de rest uit torent de premier van Singapore, Lee Hsien Loong, met maar liefst 1,6 miljoen dollar. De Amerikaanse president Donald Trump eindigt op plaats vier met een geschatte wedde van 355.434 euro. In de top twintig belandt Michel net achter de op een na jongste Canadese premier, Justin Trudeau, en voor Adrian Hasler, premier van Lichtenstein en voormalig bankdirecteur.

Angela Merkel valt net uit de top vijf met haar jaarloon van 330,261 euro. Opvallend: de Franse president Macron ontbreekt in de lijst van USA Today. Wel staat premier Philippe op de twintigste plaats met 220.505 euro.

Politieke leiders van absolute monarchieën zoals Qatar, en van landen waar geen gegevens over te vinden waren, liet USA Today logischerwijs achterwege. De Amerikaanse krant baseerde zich voor haar lijst op gegevens van de nationale overheid, het International Monetary Fund, het CIA World Factbook, en andere media.

De Amerikaanse krant baseerde zich op gegevens van de nationale overheid, het International Monetary Fund en het CIA World Factbook. Verder is USA Today vrij troebel over zijn bronnen: zo onderzocht de krant 'publiekelijk beschikbare' data en 'andere mediabronnen' voor de rangschikking

Toch nog dit als het over Charles Michel gaat: naast een vast loon krijgt de MR-politicus maandelijks nog eens een onkostenvergoeding van tweeduizend euro, net zoals zijn ministers.

Het artikel uit US Today vindt u hier.