De uitvaartplechtigheid van Paul Severs begon om 11.30 uur, en in totaal namen 3.000 mensen afscheid van de zanger aan de basiliek van Halle. Severs overleed op 9 april aan de gevolgen van een hartaanval.

De eerste fans van Paul Severs die een laatste groet wilden brengen stonden dinsdagmorgen al om 7 uur aan de basiliek van Halle. Het merendeel van de drieduizend fans, familieleden, vrienden en ex-collega's die in de basiliek, maar ook buiten voor het grote scherm, de plechtigheid volgden zijn ondertussen huiswaarts gekeerd. 

Volgens Kurt Fredericks van de organisatie kwamen vooraf 2.400 mensen de kist groeten. In de basiliek was er plaats voor 600 familieleden en vrienden. Op het Pozzosplein volgden meer dan duizend mensen aandachtig de plechtigheid op groot scherm, sereen en in stilte. 

Teksten werden voorgelezen van zijn zoon Christophe, van fans en van één van zijn danseressen. De muziek tijdens de plechtigheid was van Paul Severs zelf. 

Opvallend was ook de aanwezigheid van een aantal politici. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), maar ook Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) vonden dat ze er moesten zijn. 'Hij is één van mijn favoriete Vlaamse zangers, een zeer bescheiden en minzaam man', zei Tommelein. Ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) was aanwezig. 'Ik ken Paul Severs heel goed, dit is een groot verlies. Hij was een monument van het Vlaamse lied. Mensen namen vrijaf om erbij te zijn en sommigen hebben de moeite getroost om van heel ver te komen. Hij zit in veel harten', zei De Crem.

Paul Severs was een maand geleden al opgenomen in het ziekenhuis. Hij had hartproblemen en viel met zijn fiets, hij werd zeventig jaar.