Restaurant in het Atomium staat te koop
Foto: Atomium

Tip voor fans van dineren met een uitzicht: het restaurant dat zich in de hoogste bol van het Atomium bevindt, staat te koop. Het restaurant blijft voorlopig wel open.

Belgium Taste, dat sinds de laatste renovatie van het Atomium in 2007 het restaurant in de hoogste bol uitbaat alsook de snackbar aan de voet van het monument, heeft bij de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel een aanvraag ingediend voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie.

Dat heeft Nicholas Ouchinsky, de advocaat van de bvba Belgium Taste die het etablissement uitbaat, aan L’Echo bevestigd. Het is al de derde keer in zeven jaar dat het etablissement een dergelijke aanvraag doet. Ditmaal wordt gemikt op een overdracht van de activiteiten, aldus Ouchinsky.

‘Wat frustrerend is, is dat het restaurant tegenwoordig behoorlijk draait en werk levert aan 25 mensen. Ik wil niet te snel de handdoek in de ring gooien’, aldus chef-kok Alexandre Masson aan L’Echo.

De vzw Atomium is ervan overtuigd en hoopt dat Belgium Taste, of de rechter, een oplossing zal vinden 'die voor alle partijen aanvaardbaar is' en die de voorwaarden respecteert die de de uitbater van het monument liet opnemen in het contract tijdens de renovatie in 2006. 'Dit wil zeggen: de nadruk op een Belgische keuken, kwaliteit en de intentie om korte ketens te gebruiken en samen te werken met lokale producenten, met als resultaat een gastronomische keuken.'

De uitkomst van de gerechtelijke beslissing wordt pas verwacht eind september 2019. Tot dan zal er niets veranderen, want het restaurant blijft open en ook de openingsuren blijven behouden.