Samsung stelt lancering opvouwbare smartphone uit
Foto: BELGAIMAGE

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel.

Eigenlijk zou Samsung de smartphone met een prijskaartje van bijna 2.000 dollar komende vrijdag op de Amerikaanse markt uitbrengen. Maar bij testversies van het toestel kwamen problemen met het opvouwbare scherm aan het licht, zoals scheurtjes. Een nieuwe concrete datum voor de lancering van de Galaxy Fold zou nog niet zijn bepaald.

‘Hoewel verschillende recensenten ons gemeld hebben dat ze potentieel zien in het toestel, hebben sommigen ons ook getoond dat het nog verbeterd moet worden om de ervaring voor de gebruiker te optimaliseren’, aldus Samsung in en persbericht. ‘Om deze feedback volledig te evalueren en extra interne tests uit te voeren, hebben we beslist om de lancering van de Galaxy Fold uit te stellen. We gaan de datum van de release in de komende weken aankondigen.’

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7, waarbij de batterij van de smartphone in brand kon vliegen. Dit toestel werd uiteindelijk door Samsung uit de handel gehaald.