Greg Van Avermaet toch aan de start in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: GMAX AGENCY

Greg Van Avermaet zal toch aan de start komen in Luik-Bastenaken-Luik zondag. Aanvankelijk was gepland dat de Amstel Gold Race de laatste voorjaarsklassieker zou zijn voor de kopman van CCC. “Maar mijn benen waren afgelopen weekend goed en ik denk dat ik kans maak om een mooi resultaat te rijden in Luik”, aldus Van Avermaet in een persbericht van het team.

”Mijn benen waren zondag goed in de Amstel Gold Race, dus na een nachtje slapen heb ik besloten zondag alsnog mee te doen aan Luik-Bastenaken-Luik”, zegt Van Avermaet. “Met de nieuwe finish in het achterhoofd denk ik dat ik kans maak om een mooi resultaat neer te zetten. Ik kom natuurlijk niet aan de start als favoriet, maar zal gemotiveerd zijn om mijn klassiek seizoen toch nog in schoonheid af te sluiten.”

“De nieuwe finish zal Greg beter liggen dan die van de vorige edities, waarschijnlijk zal de koers vroeger openbreken”, aldus sportdirecteur Valerio Piva. “Natuurlijk is Greg onze belangrijkste troefkaart voor een goed resultaat, maar we hebben ook Alessandro de Marchi (7e in Amstel, nvdr.) en Serge Pauwels, die toonde dat zijn conditie beter wordt.”

Vier keer reed Van Avermaet Luik-Bastenaken-Luik. In 2011 werd hij zevende, zijn beste resultaat. In 2017 verscheen hij voor het laatst aan de start in Luik, toen werd hij elfde.

Woensdag na afloop van de Waalse Pijl maakt CCC zijn selectie voor Luik-Bastenaken-Luik bekend.