De Antwerpse lokale politie heeft zaterdag 44 deelnemers van ‘ROC Antwerpen’ (‘Ride of the Century’) op de bon geslingerd. ‘Van zeven deelnemers werd het rijbewijs al ingetrokken’, bevestigt Wouter Bruyns van de lokale politie.

De enorme groep motorrijders trok zaterdag over de Antwerpse Ring. Automobilisten maakten hallucinante videobeelden van mensen op motorfietsen en quads die op hun achterwielen voorbij raasden. Die stunts zullen heel wat deelnemers duur komen te staan: tegen 44 van hen stelde de Antwerpse politie pv’s op. ‘Onder meer voor de wheelies, het niet dragen van de juiste beschermende kledij en het niet hebben van een geldig kentekenbewijs’, zegt Wouter Bruyns.

Bij de start van de motortocht, aan sportwinkel Decathlon langs de Noorderlaan, waren enkele deelnemers nog snel handschoenen gaan kopen. Er werden toen ook 530 ‘samples’ afgenomen om te zien of er iemand gedronken had. Slechts een handvol mensen blies ‘alarm’. Er werden geen pv’s uitgeschreven voor dronkenschap.

Rijbewijzen ingenomen

Zeven motards zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen. Elf buitenlandse overtreders moesten onmiddellijk een boete betalen. Er werd ook een motorfiets in beslag genomen omdat de 17-jarige bestuurder niet verzekerd was en ook geen geldig rijbewijs had. Ook een andere bestuurder moest zijn motorfiets laten staan in Wachtebeke omdat hij geen rijbewijs had.

‘Als politie wilden we het signaal geven dat wie in grote groep over de snelweg wil rijden, zich aan de regels moet houden’, zegt Wouter Bruyns.