Waterloo Ducks bereikt finale van Euro Hockey League na shoot-outs tegen Mannheim, doelman Vanasch is grote held
Foto: Photo News

Waterloo Ducks heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. In de halve finales versloeg het team van Xavier De Grève het Duitse Mannheim na shoot-outs. Daarin trokken de Watducks met 3-1 aan het langste eind.

Een late treffer van William Ghislain op 1:17 van het einde leek de Waterloo Ducks binnen de reguliere speeltijd een finaleticket te bezorgen. Maar op strafcorner wisten de Duitsers alsnog tegen te scoren, via Gonzalo Peillat.

In de shoot-outs moest Watducks-doelman Vincent Vanasch zich slechts één keer gewonnen geven. Pieter van Straaten, John-John Dohmen en Romain Penelle troffen raak.

In de finale neemt Waterloo Ducks het op tegen de winnaar van het duel tussen het Spaanse Real Club de Polo Barcelona, dat Léopold in de achtste finales uitschakelde, en het Duitse Rot Weiss Keulen, dat in 2017 de Final Four won. De finale gaat op paasmaandag door om 15u15, na de wedstrijd om de derde plaats (13u).

Voor de achtste keer in twaalf edities van de Euro Hockey League neemt er een Belgische club deel aan de Final Four, de Watducks slaagden daar voor het eerst in de clubgeschiedenis in. Het beste Belgische resultaat op het hoogste Europese niveau is een tweede plaats, Dragons ging in 2013 onderuit in de finale tegen Bloemendaal. Nooit eerder zat er geen enkel Nederlands team in de Final Four.

Zaterdag schakelde Waterloo Ducks in de kwartfinales Dragons uit in een Belgisch onderonsje. De Watducks haalden het in de shoot-outs met 3-2.