Belg Pieter Devos wint prestigieuze jumping in Miami en wordt leider in Global Champions Tour
Foto: REUTERS

Pieter Devos heeft op Miami Beach met de 11-jarige Zangersheide merrie Claire Z de derde wedstrijd van de Global Champions Tour jumping gewonnen. Hij komt zo aan de leiding van het algemeen klassement.

In de barrage met acht zaten twee Belgische combinaties: Olivier Philippaerts met de 10-jarige hengst H&M Extra, die hij aan het klaarstomen is voor een eventuele deelname aan het Europees kampioenschap deze zomer in Rotterdam, en Pieter Devos/Claire Z. Olivier Philippaerts mocht met H&M Extra als tweede aan de finaleronde beginnen en leek op weg naar een foutloze barrage, maar H&M Extra weigerde de allerlaatste hindernis te nemen. Met 4 strafpunten in 46.77 seconden kwamen zij toch nog op de vijfde plaats terecht.

Nadat vijf duo’s de barrage hadden gereden, stond er nog steeds geen nul op het scorebord. Pieter Devos rook zijn kans en kwam foutloos binnen in 37.38. De Nederlander Harrie Smolders, die uitkomt voor de Belgische stal Euro Horse en die als laatste de barrage mocht rijden, kon onze landgenoot nog sterk bedreigen, maar hij strandde op 4 honderdsten van een seconde.

In het algemeen klassement neemt Pieter Devos de leiding over van Ruiter van het Jaar Niels Buynseels. Jos Verlooy (4e) en Nicola Philippaerts (9e) zijn de andere Belgen in de top 10. De zege in Miami levert Devos bovendien meer dan 100.000 euro op.

Belg Pieter Devos wint prestigieuze jumping in Miami en wordt leider in Global Champions Tour