Koppel omgebracht voor bankkaart bij roofmoord in Tienen
Themabeeld Foto: © VRT

Willy M. (39) wordt verdacht van een dubbele roofmoord in Tienen in januari 2014. De slachtoffers waren zijn oom en tante, en werden omgebracht voor een bankkaart.

François Waeterinckx (75) en zijn echtgenote Marie-Claire Chapelle (64) werden op 9 januari 2014 dood aangetroffen in hun woning in Tienen. Zij waren met geweld om het leven gebracht. Vier dagen later werd een buurman opgepakt, de neef van het koppel. Het proces van Willy M. uit Luik start dinsdag ten gronde voor de correctionele rechtbank van Leuven.

Willy M. wordt vervolgd voor dubbele roofmoord. De zaak wordt dinsdag al voor de vijfde keer behandeld voor de Leuvense rechtbank. De inleidende zitting vond anderhalf jaar geleden plaats, op 17 oktober 2017. Na een tweede zitting op 19 december 2017 werd een behandeling ten gronde vastgesteld voor 18 september 2018. Op die derde zittingsdag verrasten de burgerlijke partijen met hun uit het niets opgedoken eis voor een behandeling voor het hof van assisen.

M. verschijnt als een vrije man op de zitting. Zijn raadsman Thierry Van Noorbeeck weerlegt de aantijgingen van het openbaar ministerie. Harde bewijzen over de link tussen het vermoorde echtpaar en de beklaagde zouden ontbreken. Zo zouden er geen DNA-sporen teruggevonden zijn.

De verdachte was uit op het geld en andere bezittingen van zijn oom en tante. De buit was heel mager: een bankkaart, een zwarte kam, een schoudertas met gepersonaliseerde balpen en een hoeveelheid muntstukken. Met de bankkaart probeerde M. geld af te halen in een kantoor van Fintro in Tienen.

Willy M. riskeert een gevangenisstraf van maximaal dertig jaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig