Antwerp Giants zijn leidersplaats kwijt na verlies in slotseconde bij Charleroi
Foto: BELGA

Telenet Giants Antwerp is zijn leidersplaats kwijt. De Sinjoren verloren immers voor de tweede keer op een rij. Ditmaal in Charleroi en door de winst van Oostende in Kangoeroes Mechelen neemt de kustploeg de leiding over van de Giants. Meteen een knappe comeback van Pascal Angilis als coach van Charleroi. Hij nam over van de ontslagen Niksa Bavcevic. De Kroaat was, na het ontslag van Brian Lynch bij de Spirous, pas sinds einde november bij Charleroi aan de slag.

Telenet Giants Antwerp opende nochtans sterk in een matig gevulde Spiroudôme van Charleroi. Paris Lee dropte een resem driepunters en na een 3-0 achterstand ging het snel en na 5-10 naar een 7-16 Antwerpse bonus. Charleroi wilde wel, maar vond niet meteen een opening tegen de strakke defense van Telenet Giants Antwerp. Dario Hunt scoorde wel met vrjworpen en de ingekomen Matt Mobley vond ook de weg naar de korf.

De Giants hadden na het eerste kwar wel een 13-22 bonus op zak. In het tweede schuifje maakten de Spirous via Matt Mobley de aansluiting (29-30) maar waren de Giants ondanks gemiste vrijworpen niet van slag. Vic Sanders en Ismael Bako gaven steun aan Paris Lee en na een flitsende alley-oop van Yoeri Schoepen had de selectie van coach Roel Moors opnieuw een 31-37 bonusje op zak. Paris Lee gaf de knappe eerste helft van de Giants nog wat meer glans. At the buzzer en met een waanzinnig verre bom nette Paris Lee de 35-44 voorsprong halfweg voor Telenet Giants Antwerp.

In het derde kwart werd na een driepunter van een goed spelende Yoeri Schoepen de maximale 35-47 Antwerpse voorsprong echter snel van de tabellen geveegd. De Giants leden balverliezen, werden statisch in offense en konden een remonte van Charleroi niet stoppen.

Dario Hunt en Matt Mobley zorgden na 45-51 en 54-55 voor een 59-59 tussenstand na drie kwarts. In het slotkwart bleef Telenet Giants Antwerp met een driepunter van Dave Dudzinski en korven van Moses Kingsley lichtjes domineren : 61-64 en 64-68. Charleroi toonde echter punch en wilde die zege na het ontslag van coach Niksa Bavcevic in de Spiroudôme houden. Alex Libert scoorde na een drive en Matt Mobley zorgde met een nieuw bom voor 72-71. Matt Mobley was on fire en lukte de 77-73 met een zesde driepunter. De Giants wankelden maar Paris Lee scoorde weer met een verre bom (77-76) en scoorde met een drive en een bonus vrijworp op 9 seconden van het einde 77-79. Quincy Ford kreeg in de slotaanval te veel vrijheid van Jae’Sean Tate. De Amerikaan bedankte met de twaalfde bom voor de Spirous en de 80-79 winst voor Charleroi was in een partij die weliswaar door de Giants werden gecontroleerd een feit. Negen gemiste vrijworpen en 15 balverliezen lagen mee aan de oorzaak van het verlies voor de Sinjoren.

Charleroi-Telenet Giants 80-79

Charleroi: Hunt 20, Hammonds 11, Marchant 3, Ford 5, Libert 5, Hervelle 3, Mobley 26, Demirtas 0, Beane 5, Sorokas 2

Telenet Giants Antwerp: Lee 24, Schoepen 7, Tate 8, Sanders 14, Bako 9, Thompson 0, Vanwijn 5, Donkor 0, Akyazili 3, Kingsley 4, Dudzinski 5