Oostende gaat druggebruikers meteen beboeten
De uitgaansbuurt van Oostende bevindt zich in de omgeving van de Langestraat. Foto: EDM

De lokale politie van Oostende verstrengt de aanpak van druggebruik. Wie in de Oostendse uitgaansbuurt wordt betrapt, zal meteen een boete van minstens 100 euro moeten betalen.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De boete geldt ook voor cannabisgebruikers, hoewel er een gedoogbeleid is voor die drug. Maar de lokale politie van Oostende noemt dat beleid ‘een verkeerd signaal’. Wie een joint opsteekt, zal 100 euro moeten betalen, voor andere drugs zoals xtc of cocaïne is dat 175 euro. Wie niet betaalt, moet het aan de rechter uitleggen.

De korpschef van Oostende zegt in de krant dat er vorig jaar 16 kilo drugs in beslag werd genomen. In totaal werden bijna 300 pv’s opgesteld. Het parket en het stadsbestuur steunen de maatregel om meteen boetes te innen, klinkt het.

‘Nightlife’

Oostende stelde deze week ook een plan voor om het uitgaansleven in de stad te verbeteren. Toen werd er al op gewezen dat het veiligheidsgevoel in de uitgaansbuurt is toegenomen door de hogere politieaanwezigheid. ‘Het is bijzonder belangrijk dat elke ouder zijn zoon of dochter met een goed gevoel kan laten uitgaan’, zei schepen van Samenleven Maxim Donck (N-VA).