Caleb Ewan schenkt Lotto-Soudal de ritzege in de Ronde van Turkije
Foto: Photo News

Met de aankomst in miljoenenstad Bursa, aan het eind van een klim van net geen drie kilometer aan vijf procent gemiddeld, lag een massaspurt niet voor de hand. Toch hielden de spurtersploegen de controle over de wedstrijd. Caleb Ewan finishte uiteindelijk het snelst en haalde het voor Lobato en Bennett. Remco Evenepoel miste in de slotkilometer een bocht en kwam zonder al te veel erg ten val.

Klik hier voor onze digitale wielergids

Het zag er nogal lullig uit, de val van Evenepoel. Een renner voor hem had een haakse bocht naar links duidelijk fout ingeschat en Evenepoel dook prompt mee in het decor. “Ik ben niet zelf gevallen. Die gast voor mij ging tegen de grond en ik kon niet meer weg. We gingen ook aan een redelijke snelheid door die bocht. Wel jammer, want ze vielen aan en ik counterde. Ik weet niet of ik er iets had ingezeten zonder die val. Het was nog vrij ver tot de finish en ik had ook geen zicht op wat er in mijn rug gebeurde.”

De renner van Deceuninck - Quick Step hield er een bebloede elleboog aan over. “Maar niets erg, hoor. Morgen oorlog”, stelde hij iedereen gerust.