Loting Fed Cup. Flipkens opent tegen Muguruza, Van Uytvanck treft Suarez Navarro
Het Belgische Fed Cup-team. Foto: BELGA

Vrijdag is in het stadhuis van Kortrijk geloot voor de barrages in de Fed Cup. Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck spelen zaterdag en zondag het enkelspel, Yanina Wickmayer speelt met Ysaline Bonaventure zondag het dubbelspel.

LEES OOK.Elise Mertens zegt af voor belangrijk duel tegen Spanje in barrages Wereldgroep Fed Cup

LEES OOK. Fed Cup-duel tegen Spanje is nog niet uitverkocht

Loting Fed Cup. Flipkens opent tegen Muguruza, Van Uytvanck treft Suarez Navarro
Kirsten Flipkens opent in Kortrijk. Foto: BELGA

Kirsten Flipkens (WTA-59) opent zaterdag de barrages van Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje met een wedstrijd tegen kopvrouw Garbiñe Muguruza (WTA-19), in 2017 nog nummer 1 van de wereld. Dat is het resultaat van de loting van vrijdag in het stadhuis van Kortrijk. Alison Van Uytvanck (WTA-52) treft nadien op het hardcourt van de Lange Munte Carla Suarez Navarro (WTA-27).

Zondag staan opnieuw twee enkelspelen op de agenda. Van Uytvanck kijkt eerst Muguruza in de ogen, waarna het duel volgt tussen Flipkens en Suarez Navarro. Een dubbelspel sluit de barrages af. Ysaline Bonaventure (WTA-122) en Yanina Wickmayer (WTA-127) nemen het hier op tegen Aliona Bolsova (WTA-136) en Maria José Martinez Sanchez (WTA-19 dubbelspel).

Wereldgroep I

De Belgen sneuvelden begin februari in de eerste ronde (kwartfinales) van Wereldgroep I tegen Frankrijk, dat in Luik met 1-3 won. De Spaanse vrouwen wonnen hun duel in Wereldgroep II in Japan met 2-3. De winnaar van de ontmoeting tussen België en Spanje tennist volgend jaar in Wereldgroep I, de verliezer zal in Wereldgroep II uitkomen.

Hardcourt ligt Belgen

“Ik heb voor Kirsten en Alison gekozen omdat hun kwaliteiten volgens mij het meest geschikt zijn om de eerste dag door te komen”, stak Fed Cup-kapitein Johan Van Herck van wal. “Spanje treedt met sterke speelsters aan, maar wij kunnen hen het vuur aan de schenen leggen. We moeten ons volledig geven en onze huid duur verkopen. Dan gaat het dit weekend dicht bij mekaar liggen. De ondergrond, hardcourt, ligt ons ook. Dat kunnen we dus zeker niet als excuus inroepen mocht het fout lopen.”

Loting Fed Cup. Flipkens opent tegen Muguruza, Van Uytvanck treft Suarez Navarro
Beide kapiteins. Links Johan Van Herck, rechts Anabel Medina Garrigues. Foto: BELGA

Zonder Mertens

De Belgen spelen zonder Elise Mertens, die zich focust op het gravelseizoen. “Elise heeft beslist om voorrang te geven aan haar voorbereiding van het gravelseizoen en zal er dus niet bij zijn in Kortrijk”, zegt Fed Cup-kapitein Johan Van Herck. “Uiteraard ben ik als kapitein teleurgesteld. We gaan volop voor winst tegen Spanje om onze stek bij de top acht in Wereldgroep I te behouden. Met Alison, Kirsten, Ysaline en Yanina hebben we een sterk team met veel talent, vertrouwen, ervaring en vooral een enorme drive om de Belgische driekleur te verdedigen.”

Loting Fed Cup. Flipkens opent tegen Muguruza, Van Uytvanck treft Suarez Navarro
Elise Mertens zal er niet bijzijn. Foto: BELGA