Mathieu Vanneste (Haasrode Leuven) speelt volgend seizoen voor Par-ky Menen: “Kansen grijpen bij Menen én de nationale ploeg”
Foto: Vel

Mathieu Vanneste (20) maakt volgend seizoen de overstap van Haasrode Leuven naar Par-ky Menen. Hij tekende er een contract van 2 jaar. Een goed doordachte keuze zegt de Loppemnaar zelf, die zo na een opleiding aan de topsportschool in Vilvoorde en drie jaar spelen bij Haasrode Leuven dichter bij huis komt spelen.

Vanneste werd vorig seizoen verkozen tot rookie van het jaar en maakte al indruk als receptie-hoekspeler bij Haasrode Leuven, maar nu is het tijd voor iets anders. “Ik wilde niet te lang bij dezelfde club blijven hangen en had al langer de drang om wat dichter bij huis te volleyballen. Mijn studies marketing kan ik verderzetten in Brugge, waardoor ik opnieuw thuis kan gaan wonen en met de auto naar training kan. Zo blijf ik als West-Vlaming toch bij mijn roots.”

Maar de West-Vlaamse grond was niet het enige dat de beslissing van de Loppemnaar heeft beïnvloed. In Menen krijgt Vanneste met Frank Depestele zijn huidige assistent-trainer als hoofdcoach. “Het is tof dat Frank er is. Hij wilde me er graag bij. Frank is een coach die heel erg goed kan motiveren. Met hem zal er een hechte ploeg staan en dat in combinatie met die zotte sfeer van een uitverkochte ‘Hel van Menen’, daar ik kijk enorm naar uit. Met Leuven konden we al eens proeven van het enthousiasme van de Meense supporters, maar de sfeer van een uitverkochte hel, dat heb ik nog niet meegemaakt.”

“Kijk uit naar Golden European League met nationale ploeg”

“Ik vind het belangrijk om als jonge speler niet te vroeg een grote stap te zetten, maar deze keuze heb ik goed doordacht. Ik weet waaraan ik begin. De concurrentie in Menen voor een plekje in de basisploeg zal groter zijn dan bij Leuven, maar ik hoop me er te kunnen tonen zoals ik bij Leuven heb gedaan en alle kansen te grijpen die ik krijg.”

En die kansen krijgt Vanneste niet alleen in de Belgische competitie. “Ik ben geselecteerd voor de selectie van de Golden European League met de seniorenploeg van de Red Dragons. Er zijn 3 luiken deze zomer en voor die van de Golden European League zetten ze volop in op de jeugd. Ook dat is dus een enorme stap waar ik erg naar uitkijk.”

Maar eerst nog een laatste wedstrijd met Leuven vanavond. “Ik wilde graag vandaag bekendmaken dat ik er vertrek. Zo kan ik vanavond nog 1 keer knallen en van iedereen in Leuven afscheid nemen.”

Haasrode Leuven - Caruur Volley Gent: 20.30