Hallelujah! biedt alternatieve teambuilding
Foto: Jobat.be
Op het internet kun je alles kopen, zelfs een stukje grond op de maan. Maar het jonge bedrijf Hallelujah! uit De Pinte gaat nog een stapje verder. Het verkoopt ‘geluk in een doos’.

'Een leuke werksfeer en ruimte voor ontspanning zijn ontzettend belangrijk. De klassieke vormen van teambuilding waren vroeger misschien perfect om de sfeer op te krikken, maar vandaag zitten bedrijven en werknemers er niet op te wachten. Het personeel heeft gewoon geen zin om een hele dag al z’n energie te steken in opdrachtjes', meent Dieter De Vos, mede-oprichter van Hallelujah!, dat een tiental medewerkers telt (waarvan de helft op de payroll staat) en intussen twee jaar actief is.

Voor zo’n klassieke teambuilding betaal je als bedrijf twee keer, meent hij. De winkel ligt niet alleen een hele dag stil, ook het personeel dat eigenlijk niet aan het werk is moet betaald worden.

Hallelujah! biedt een antwoord met geluk in een doos, ook wel ‘wonderbrekingen’ genoemd. Dat zijn kleine acties voor tijdens de pauze(s) en/of aansluitend op de werkuren. 'Het bedrijf blijft zo altijd operationeel en we zorgen telkens voor een verrassingsfactor én sociale connectie tussen het personeel', klinkt het.

Happiness hero box

Er zijn twee opties. 'Je kunt kiezen voor een Happiness hero box, waarin je als bedrijf een doos vol wonderbrekingen krijgt opgestuurd met een briefing, de materialen en een affiche om de wonderbrekingen aan te kondigen bij je werknemers. Je kunt zo een box kiezen die bij je bedrijf past.'

Lees verder...

>

>

>

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in