De koninklijke serres van het paleis van Laken zijn tot en met 10 mei open voor het publiek. Het publiek kan behalve de serres ook het atelier van koningin Elisabeth bezoeken. Dat heeft het Koninklijk Paleis aangekondigd.

Zoals elk jaar kunnen bezoekers gedurende drie weken in de lente de koninklijke serres bezoeken. In het serrecomplex in art-nouveaustijl kunnen ze talloze planten en bloemen bezichtigen. Die staan in deze periode in bloei.

‘Alphonse Balat, de architect van Leopold II, heeft ze gebouwd’, zei Michel Dekens, de verantwoordelijke van het domein van Laken, vorig jaar. ‘De bouw van de eerste serre, de wintertuin, begon in 1874, de laatste serre werd in 1905 afgewerkt.’

Dit jaar worden de serres opengesteld voor het grote publiek van 19 april tot en met 10 mei. Voor mensen met beperkte mobiliteit wordt er tijdens die drie weken een speciaal, maar iets korter parcours aangeboden. Elk jaar worden voor hen op een specifieke dag bijzondere aanpassingen en ondersteuningen voorzien, zodat ze gemakkelijk het hele parcours kunnen volgen. Dat is dit jaar op 7 mei. Andere bezoekers kunnen dan iets langere wachttijden verwachten.

Hulpfonds van de Koningin

De inkomsten van de toegangstickets (2,50 euro per persoon) gaan integraal naar het Hulpfonds van de Koningin, restauratiewerken en de aanschaf van kunstwerken voor de Koninklijke Verzameling, de kunstcollectie die de koninklijke paleizen sieren.

De openingsuren verschillen, maar de serres zijn op de meeste dagen open van 9.30 uur tot 15.30 uur en 's avonds van 20 uur tot 21.30 uur. Alle info is te vinden op monarchie.be.

TIP. U kunt de koninklijke serres opnieuw bezoeken
Foto: BELGA
TIP. U kunt de koninklijke serres opnieuw bezoeken
Foto: BELGA
TIP. U kunt de koninklijke serres opnieuw bezoeken
Foto: BELGA
TIP. U kunt de koninklijke serres opnieuw bezoeken
Foto: Photo News