‘De kamikazecoalitie’. Die naam kreeg de regering-Michel al voor ze goed en wel van start gegaan was. En die naam maakte ze op de valreep ook waar, toen ze eind vorig jaar crashte, twee keer zelfs, met de finish in zicht. Maar wat moeten we denken van wat ze presteerde?
 

De regering-Michel was, bij haar aantreden in 2014, onuitgegeven. Centrum-rechts, met maar één partij aan Franstalige kant en met de jongste premier uit de geschiedenis. De uitdagingen waren groot, de plannen waren ambitieus. Het land moest en zou ingrijpend hervormd worden. Maar de context werd al snel uitdagend, met de asielcrisis, de terreurdreiging, de aanslagen en vooral veel – héél veel - interne strubbelingen. Hoe zal de geschiedenis oordelen over Michel I en wat volgde? Alvast Jan-Frederik Abbeloos en Bart Brinckman maken een eerste balans op.

Credits

Journalisten Jan-Frederik Abbeloos, Bart Brinckman | Host Wouter Van Driessche | Audioproductie Brecht Plasschaert | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Wie trekt er aan de touwtjes, voor en achter de schermen? En wat speelt daar allemaal? In De MachtWacht, op vrijdag, hoort u het van de politieke redactie.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in