Boeckx gaat Jo Lernout opzoeken in de Filipijnen
‘Don’t worry, be happy’: op bezoek bij Jo Lernout. Foto: vier

Sir David Attenborough strijdt tegen de klimaatopwarming, NPO laat mensen zien die bewust kiezen om buiten de maatschappij te leven, en Peter Boeckx zoekt Jo Lernout op in de Filipijnen.

1 CLIMATE CHANGE: THE FACTS

BBC 1 22.00-23.00 uur

Het is Sir David Attenborough menens met zijn strijd tegen de klimaatopwarming. Zijn recentste natuur­docureeks maakte hij voor Netflix, ‘om de hele wereld te kunnen bereiken’. Voor de BBC schudt hij nu zijn eigen inconvenient truth uit de mouw: even prangend, maar met mooiere beelden.

2 DE OUTSIDERS

NPO 3 21.00-21.50 uur

Nieuwe zesdelige docureeks over mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de maatschappij. De werktitel voor deze reeks was naar verluidt Rare vogels.

3 DON’T WORRY, BE HAPPY

Vier 20.35-21.25 uur

Rare vogels had ook de werktitel kunnen zijn van deze humaninterestreeks van Peter Boeckx. Na de stuitende reportages van vorige week hadden we besloten niet meer te kijken, maar daar komen we op terug: Boeckx is immers Jo Lernout gaan opzoeken op de Filipijnen.

4 TERZAKE

Canvas 20.00 uur - 20.30 uur

Federale lijsttrekkers in Antwerpen Jan Jambon (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) voeren een debat sociaal-economische toekomstvisie voor het land. Daarnaast gaat Rudi Vranckx naar Boedapest waar hij praat met Róbert Alföldi, gevierd theatermaker en een zeldzame uitgesproken dissident in Hongarije.

5 VAN GILS EN GASTEN

Een 22.30 - 23.00 uur

Talkshow gepresenteerd door Lieven Van Gils. Zangeres Karen Damen en radiopresentator Sander Gillis komen praten over het wereldkampioenschap Fortnite, dat net is gestart. De zingende tatoeëerder Tijs Vanneste kondigt aan dat hij zijn alter ego Van Echelpoel in de diepvries stopt, om voortaan zichzelf te kunnen zijn. Claudia Tiefel van de Vlaamse Scholierenkoepel gaat in op de stelling dat Vlaamse scholieren liever feedback willen dan punten. En ten slotte komt Bartel Van Riet ons wijsmaken dat EHBO voor ons gazon helemaal niet moeilijk is.