KNVB schuift voorlaatste speeldag op door Europees succes Ajax
Ajax na de zege in Juventus. Foto: Photo News

In Nederland komt de Nederlandse voetbalbond het drukke speelschema van Ajax tegemoet door de hele voorlaatste speeldag in de Eredivisie te verschuiven naar 15 mei. Dat is na de laatste speelronde op zondag 12 mei. Ook de play-offs voor promotie/degradatie en voor het laatste Europese ticket zullen hierdoor verschuiven.

Door de verschuiving krijgt Ajax wat meer lucht. De Amsterdamse club bereikte dinsdag de halve finales van de Champions League en daar had de Nederlandse voetbalbond bij het plannen van de competitie geen rekening mee gehouden.

De KNVB heeft het besluit met alle clubs besproken, maar zij moeten dit nog overleggen met de gemeenten en politie. “We hebben vooraf alle belangen meegewogen dus denken dat het zo haalbaar is”, aldus de Nederlandse bond in een persbericht.

Vooraf wilde de KNVB de wedstrijd tussen Ajax en De Graafschap van speeldag 33 naar vrijdag 26 april verplaatsen, maar door evenementen rond Koningsdag kon de gemeente Doetinchem niet genoeg mankrachten inzetten om de veiligheid te garanderen.

Ajax en PSV delen momenteel de leiding in de Eredivisie met 74 punten. Ajax leidt voorlopig op basis van het doelpuntensaldo (+78 versus +66).