Audrey Hepburn keert terug naar Brussel
Audrey Hepburn, tijdens de opnames van ‘Sabrina’ Foto: Photo12

Ze werd geboren in Brussel, en straks keert Audrey Hepburn terug naar haar roots. De expo ‘Intimate Audrey’ zal drie maanden een deel van het Vanderborght-gebouw innemen.

Op 4 mei is het negentig jaar geleden dat Audrey Hepburn (1929-1993) het licht zag in Elsene. Ter ere van die verjaardag heeft haar zoon Sean Ferrer het leven van de Oscarwinnares in beeld gebracht voor een tentoonstelling die drie maanden te zien zal zijn in het Vanderborght-gebouw, in het centrum van de hoofdstad.

De tentoonstelling ‘Intimate Audrey’ is voornamelijk opgebouwd uit foto’s van de Hollywoodster, waarvan er heel wat voor het eerst aan het publiek worden getoond, aldus de aankondiging. Dat fotomateriaal wordt aangevuld met enkele persoonlijke objecten, jurken en accessoires, maar ook video’s, die de verschillende hoofdstukken uit haar leven illustreren.

De tentoonstelling focust minder op de actrice die onsterfelijk werd met haar vertolkingen in Breakfast at Tiffany’s en Roman holiday, maar zet eerder de vrouw die Hepburn was centraal, door aandacht te schenken aan haar huwelijk met acteur Melchor Gaston Ferrer (wie is daartoe beter geplaatst dan hun zoon) en haar humanitair werk.

‘Initmate Audrey’, van 1 mei tot en met 4 augustus in het Vanderborght-gebouw, Schildknaapstraat, 50, 1000 Brussel. Elke dag open van 9 tot 18 uur. Tickets kosten 15 euro (kortingstarief voor kinderen en studenten), de opbrengst gaat naar Eurordis, de Europese organisatie voor zeldzame ziekten, en de ziekenhuizen Bordet en Brugmann.