Spaghetti-restaurant Bavet opent drie nieuwe vestigingen
Oud-burgemeester Daniël Termont duikt op in de nieuwe Gentse Bavet-locatie Foto: Bavet

Na Balls & Glory van Wim Ballieu, komt ook restaurantketen Bavet met uitbreidingsnieuws. Er komen drie nieuwe vestigingen van het spaghetti-restaurant, wat het totaal meteen op tien brengt.

Op het Würst-concept van Jeroen Meus na, zitten fast casual-ketens (een mix van fastfood en casual dining) in de lift. Eerder deze week kondigde Wim Ballieu nieuwe vestigingen aan van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory, maar ook spaghetti-restaurant Bavet opent binnenkort zijn tiende locatie.

Na Antwerpen, Brussel, Leuven en Gent is de keten ook geland op West-Vlaamse grond, op het Simon Stevin-plein in Brugge. Gent kreeg een derde vestiging vlak bij de Graslei en de Korenmarkt, en nummer drie in de hoofdstad opent binnenkort de deuren in de Baljuwstraat in Elsene.

Bavet werd nog geen vier jaar geleden gelanceerd door Peter Van Praet. ‘We streven naar perfectie, maar claimen niet de beste van het land. We promoten onszelf als de second best spaghetti. De beste die maak je waarschijnlijk zelf thuis of eet je bij je grootmoeder, een eeuwige discussie want iedereen heeft zijn favoriet’, klonk het in een eerder gesprek.

De menukaart is in alle vestigingen nagenoeg volledig hetzelfde, het interieur is dat niet. Van Praet gaat steeds op zoek naar een karaktervolle locatie, die wordt ingericht met een knipoog naar de buurt. Schrik dus niet als u in Gent plots het hoofd van oud-burgemeester Daniël Termont ontdekt op het plafond.