Redder Thaise voetbalploeg zelf opgesloten in grot
Josh Bratchley (archiefbeeld) Foto: REUTERS

Josh Bratchley, die als duiker betrokken was bij de veelbesproken redding van een groep jongeren uit een Thaise grot, zat begin deze week zelf een volledige dag vast in een Amerikaanse grot. Een reddingsploeg kon hem woensdag in veiligheid brengen. Dat melden Britse media.

Bratchley was dinsdag afgedaald in een grot in Jackson County in het Amerikaanse Tennessee. Maar toen de overige leden van zijn groep bovenkwamen, merkten ze dat Bratchley er niet meer bij was.

Aanvankelijk gingen zij hem zelf zoeken, maar na enkele uren schakelden ze toch externe hulp in. Een uur nadat duikers uit Arkansas en Florida waren ingeschakeld, was de man bevrijd.

Toen hij boven kwam, weigerde Bratchley medische hulp. Hij vroeg wel meteen een pizza, citeert The Guardian Derek Woolbright, die meewerkte aan de redding.

Bratchley hielp als expert vorig zomer mee met de redding van een groep Thaise voetballertjes, die na een overstroming wekenlang vast kwamen te zitten in een grot. Hij werd daarvoor ook uitgebreid gehuldigd, inclusief een receptie bij de Britse premier Theresa May.