Politieagent brengt eigen gezin om in Wijnegem
Foto: BFM
Bij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht vier doden gevallen. Een Antwerpse agent schoot eerst thuis zijn kinderen dood en vermoordde zijn vrouw in haar café, waarna hij zelfmoord pleegde. Hij maakte daarvoor wellicht gebruik van zijn dienstwapen.

De feiten speelden zich iets na middernacht af in café ‘t Dorp aan de Merksemsebaan in Wijnegem. Volgens Gazet Van Antwerpen escaleerde woensdagmiddag een ruzie tussen de uitbaatster en haar man, een politieagent.  De man zou eerst naar huis gereden zijn en daar zijn kinderen hebben gedood. Daarna zou hij terug zijn gekeerd naar het café, waar hij zijn vrouw doodschoot. Vervolgens richtte hij het wapen op zichzelf. Aanvankelijk werd hij nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar is hij overleden.

'Beide personen in het café vertoonden schotwonden', meldt het parket van Antwerpen. 'Kort nadien zijn de lichamen van de 9-jarige zoon en 11-jarige dochter van het koppel aangetroffen in de gezinswoning in Wijnegem. Zij werden om het leven gebracht. In de huidige stand van het onderzoek lijkt het waarschijnlijk dat de man eerst de kinderen thuis heeft doodgeschoten en nadien de vrouw heeft opgezocht op haar werkplaats.'

De man was al lange tijd werkzaam voor de politie Antwerpen. Volgens het parket blijkt uit de eerste vaststellingen dat hij vermoedelijk zijn dienstwapen gebruikt heeft om zijn gezinsleden het leven te ontnemen.

De politie, het labo en de wetsdokter kwamen woensdagnacht ter plaatse voor onderzoek. Ook burgemeester Ivo Wynants werd op de hoogte gebracht en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageerde al (zie video hierboven).

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.