MR-woordvoerder: ‘Charles Michel is kandidaat-premier’
Foto: Photo News

Premier Charles Michel is de kandidaat van de MR om zichzelf op te volgen als eerste minister. Dat heeft campagnewoordvoerder Georges-Louis Bouchez woensdag verklaard op de Franstalige nieuwszender LN24.

Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) kondigde maandag in een mediageniek offensief aan dat hij premier wil worden van de volgende federale regering indien zijn partij de grootste van het land blijft. Andere partijen schuiven geen kandidaten naar voren voor de job.

‘Charles Michel zou een betere eerste minister zijn, daar ben ik zeker van’, aldus Bouchez. ‘De MR neemt zijn verantwoordelijkheid op. We hebben een kandidaat-premier en dat is Charles Michel.’

Zijn partijgenoot Jean-Luc Crucke, die door die regeringswissel in 2017 Waals minister van Begroting en Leefmilieu werd, was vanochtend bij De ochtend nog voorzichtiger. Gevraagd of Michel opnieuw premier wilde worden, zei Crucke dat er eerst gestemd moet worden. ‘Dan pas kunnen we zien wie de grootste familie is, en wie de premier mag leveren’, klonk het.

Partijwoordvoerder Bouchez preciseert overigens dat ook Willy Borsus kandidaat is om opnieuw Waals minister-president te worden, terwijl Françoise Schepmans het Brussels minister-presidentschap ambieert.

‘Op een bepaald moment zullen alle partijen transparantie moeten bieden’, vindt Bouchez. Hij wil bijvoorbeeld van de PS weten wie haar kandidaat is om de Waalse regering te leiden.