NBA. Spectaculaire Game 2 in eerste ronde play-offs
Foto: AFP

Toronto en Denver hebben dinsdagnacht allebei hun tweede wedstrijd in de NBA play-offs gewonnen. Hun eerste wedstrijd hadden ze beiden onverwacht verloren. Ook Philadelphia won weer. Kampioen Golden State Warriors verloor.

Dinsdagnacht maakten de Toronto Raptors hun best-of-seven-serie weer goed tegen Orlando (111-82). Kyle Lowry was deze keer goed voor 22 punten. Daarmee was hij weer in grote doen na zijn scoreloze wedstrijd van afgelopen weekend. Samen met Kawhi Leonard (37 punten) scoorde hij meer dan de helft van de punten. Het is nu 1-1.

Ook Denver Nuggets kon hun eerste wedstrijd van de series winnen. In eigen huis versloeg het San Antonio Spurs met 114-105. De Nuggets stonden in het derde quarter nog 19 punten in het krijt, maar dankzij een fenomenale Jamal Murray, die 21 van zijn 24 punten in het vierde kwart maakte, kon Denver de zege toch thuis houden.

Philadelphia maakte opnieuw een deftige indruk nadat het in de eerste wedstrijd de boot inging tegen Brooklyn Nets: 145-123. Bij de rust stonden de Sixers slechts één schamel puntje voor, maar in het derde kwart stelden ze orde op zaken (51-23). Daarmee stelden ze hun zege veilig.

Toch één verrassing in Game 2 tot nu toe. Kampioen Golden State Warriors verloor op eigen terrein van LA Clippers met 131-135. De Clippers maakten in deze wedstrijd hun grootste comeback in hun play-offgeschiedenis. Na 5 minuten in het derde kwart was het verschil nog 31 punten, maar dat maakte Los Angeles dus goed.

De enige club die beide wedstrijden al kon winnen, is Portland. De Trail Blazers wonnen ook Game 2 van Oklahoma: 114-94. Ondanks de double-double van Russell Westbrook (14 punten, 11 rebounds) kon OKC geen aanspraak maken op de winst. Door de overwinning neemt Portland een grote optie op de volgende ronde. Al weet je natuurlijk nooit in de terugwedstrijden.

Vanavond zijn er nog drie wedstrijden in Game 2. Vanaf dan worden de rollen omgedraaid en spelen de uitploegen hun twee thuiswedstrijden.