Door bloedbad Columbine geobsedeerde vrouw dood teruggevonden
Scholen in Jefferson County waren dinsdag in lock-out, niet lockdown, dus de lessen vonden gewoon plaats Foto: AP
De ‘gewapende en extreem gevaarlijke’ vrouw die door de FBI werd gezocht in de Amerikaanse staat Colorado, is woensdagavond dood teruggevonden. Dat melden Amerikaanse media. De 18-jarige vrouw had ermee gedreigd scholen aan te vallen, waardoor de waakzaamheid op verschillende scholen uit voorzorg was aangescherpt.

Het lichaam van de achttienjarige Sol Pais, afkomstig uit Florida, werd teruggevonden in Clear Creek County, Colorado. Plaatselijke autoriteiten bevestigen aan persbureau Reuters dat de vrouw 'niet langer een bedreiging vormt', maar weigeren verder commentaar. Op basis van politiebronnen melden lokale media dat de vrouw zelfmoord pleegde.

Clear Creek County ligt zo'n zestig kilometer ten westen van de Columbine High School, waar twee tieners op 20 april 1999 twaalf klasgenoten en een leraar doodschoten, vooraleer zelfmoord te plegen. Pais zou geobsedeerd zijn geweest door dat bloedbad. 

In Colorado werden daarom tientallen scholen - met in totaal zowat 500.000 studenten - dinsdagnamiddag uit voorzorg in lock-out geplaatst, wat zoveel wil zeggen als dat de activiteiten gewoon doorgaan maar de toegang tot de instelling strikt beperkt is. Pais was maandag naar Colorado gereisd, had dreigementen geuit en zou hebben geprobeerd om er wapens te kopen.

Een grootschalige zoekactie naar de vrouw eindigde woensdagvoormiddag lokale tijd. Ze werd naakt en met een wapen teruggevonden in een bos. 

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.