Balls & Glory blijft groeien: hier komen de nieuwe filialen
Balls & Glory, het gehaktballenrestaurant van Wim Ballieu, blijft maar groeien in Vlaanderen. Het kondigt nu een nieuwe reeks openingen aan in Antwerpen, Mechelen en Sint-Niklaas.

Balls & Glory heeft al vestigingen in Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel, maar daar stopt het verhaal niet. In een bericht laat oprichter en zaakvoerder Wim Ballieu weten dat zijn keten nog wordt uitgebreid. Hoewel er eerst werd gemikt op de grote steden, blijkt dat nu niet langer het geval te zijn.

'Ik heb te lang gedacht dat onze winkels enkel konden aarden in grotere steden met meer dan 200.000 inwoners', bekent Ballieu. 'Nu zien we dat het volkse en toegankelijke van onze restaurants ook in iets kleinere steden werkt: vandaar onze full focus op Vlaanderen.'

Hij opent op 6 juni een vestiging in Sint-Niklaas op het Sacramentsplein, op 17 juni komt op het Theaterplein de tweede Antwerpse vestiging en op 12 september opent er eentje in Mechelen. De exacte locatie voor die laatste werd wel nog niet bekendgemaakt. De zaken worden door lokale ondernemers in franchise uitgebaat.

Ballieu mikt uiteindelijk op de dertien centrumsteden in Vlaanderen. 'In sommige steden vinden we snel een pand, maar soms loopt het wat moeilijker omdat de markt verstoord is. Dat is bijvoorbeeld het geval in Brugge', legt hij uit. Maar ook de buitenlandse droom is niet weg. 'We moeten durven ambitieus zijn, maar stap voor stap. Eerst Vlaanderen en Nederland en dan zien we wel.'