Couleur Café strikt Lauryn Hill
Foto: EPA-EFE
Met Lauryn Hill heeft Couleur Café een grote naam aan zijn affiche toegevoegd. De Amerikaanse maakte naam als zangeres en rapster bij The Fugees, en brak in 1998 solo door met 'The mis­education of Lauryn Hill'.

‘Haar komst is er dan ook een om naar uit te kijken’, jubelt het persbericht van het festival, dat plaatsvindt van vrijdag 28 juni tot zondag 30 juni in het Brusselse Osseghempark. De vraag is hoelang dat uitkijken zal duren: bij haar recente passages in Vorst en Parijs daagde Hill respectievelijk 1 en 2 uur te laat op voor haar concert. Lauryn Hill zal op zondag het festival afsluiten.

Op 29 juni komt de Grammy-genomineerde rapper Joyner Lucas naar Couleur Café. De rapper zal er zijn eerste Europese concert ooit geven. Iets later op dezelfde dag presenteert Craig David er zijn muzikale show TS5. Geen live gezongen liedjes dus, maar een dj- en mc-set van dansvloerklassiekers en zijn eigen r&b-anthems waar hij eerder al mee op Pukkelpop, Werchter en Tomorrowland stond.

Ook jazzsaxofonist Kamasi Washington zal optreden op zaterdag 29 juni en niet, zoals eerder aangekondigd, op vrijdag 28 juni.

Eerder maakte Couleur Café al headliners bekend als Sean Paul, Tamino, Xavier Rudd en Zwangere Guy. Na de paasvakantie volgen nog de laatste namen voor de drie hoofdpodia en een hele resem dj's en dubcollectieven.