Goffin houdt stand op ATP-ranking terwijl Coppejans sprongetje maakt, Mertens verliest een plaatsje op WTA-ranking
Foto: AFP

Er vallen maandag weinig verschuivingen te noteren in de nieuwe wereldranglijst van het mannentennis. In de top twintig beweegt er niets en ook David Goffin behoudt zijn 21e plaats. Kimmer Coppejans maakt door zijn halve finale op het Challenger in Murcia wel een sprongetje.

De meeste toppers kwamen vorige week niet in actie om krachten te sparen voor het Masters 1.000 toernooi van Monte Carlo. Dat vertaalt zich in een status-quo bovenaan de ATP-ranking. De Serviër Novak Djokovic blijft de nummer 1 voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Duitser Alexander Zverev. Die laatste trad wel aan op het toernooi van Marrakesh maar werd er al in de tweede ronde uitgeschakeld.

De eindzege op het Marokkaanse graveltoernooi ging naar de Fransman Benoit Paire. Die stijgt maandag 26 plaatsen en belandt op nummer 43. Vier plaatsen lager staat de Chileen Cristian Garin. Ook die klimt, na zijn overwinning in Houston, 26 posities.

Kimmer Coppejans stootte afgelopen week door tot de laatste vier op het graveltoernooi van Murcia. Op de ranking stijgt hij van 196 naar 181. Hij is daarmee wel nog steeds de vierde Belg na Goffin (21e), Ruben Bemelmans (167e, -4) en Arthur De Greef (177, -1).

Goffin houdt stand op ATP-ranking terwijl Coppejans sprongetje maakt, Mertens verliest een plaatsje op WTA-ranking
Foto: AFP

Mertens verliest een plaatsje op WTA-ranking

Elise Mertens zakt maandag in de nieuwe wereldranglijst van het vrouwentennis van zeventien naar achttien. De Limburgse besliste haar titel op het graveltoernooi van Lugano niet te verdedigen en moet daardoor 220 punten inleveren. De Duitse Julia Görges profiteert en springt op de ranking over Mertens.

Het is overigens de enige verandering in de top twintig. De Japanse Naomi Osaka behoudt de eerste plaats voor de Roemeense Simona Halep en de Tsjechische Petra Kvitova.

Alison Van Uytvanck blijft staan op nummer 52, Kirsten Flipkens zakt van 55 naar 59.

De stijgers van de week heten Amanda Anisimova en Polona Hercog. Anisimova won zondag op haar 17e in het Colombiaanse Bogota haar eerste WTA-titel. De jonge Amerikaanse wordt op de ranking beloond met een sprong van 76 naar 54.

De Sloveense Hercog boekte in Lugano haar derde WTA-toernooizege. Zij klimt 25 plaatsen naar nummer 64.