KU Leuven wil schorsing student Reuzegom intrekken
Foto: rr

De KU Leuven is bereid de schorsing in te trekken van de Reuzegom-student die had deelgenomen aan de studentendoop waarbij eind vorig jaar een dode viel. Hij moet van de universiteit wel een ‘pedagogische taak’ uitvoeren, bevestigt zijn advocaat.

Bij een doop van de Leuvense studentenclub kwam de twintigjarige ingenieursstudent Sanda D. om door een zoutvergiftiging. Hij moest grote hoeveelheden vissaus drinken en urenlang halfnaakt in een put zitten. Twee andere schachten die onwel waren geworden, werden naar het ziekenhuis gebracht.

Eén van hen werd in maart, na een intern tuchtonderzoek door de KU Leuven, geschorst tot het einde van het academiejaar. Hij mocht daardoor dus geen examens afleggen. De universiteit deed dat naar eigen zeggen omdat de student rechten en economie ‘geen afstand wilde nemen van het fatale doopritueel’.

Die schorsing zal nu ongedaan worden gemaakt, tenminste als de student bereid is een ‘pedagogische taak’ uit te voeren, bevestigt diens advocaat.

‘Mijn cliënt moet tegen donderdag een voorstel voor vrijwilligerswerk formuleren’, zegt advocaat Tom Peeters. ‘Als de KU Leuven dat maatschappelijk project aanvaardt, vervalt de opgelegde schorsing. De KU Leuven heeft ons die optie voorgelegd, en uit respect voor de overleden student hebben we die optie aanvaard. We hopen dat de sereniteit nu terugkeert.’