21-jarige motorrijder verongelukt in Bredene
Foto: vln

Bij een zwaar verkeersongeval in Bredene is zondag een jonge motorrijder om het leven gekomen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De 21-jarige man zou tijdens een inhaalmanoeuvre de controle over het stuur verloren hebben.

Het ongeval gebeurde kort na 17 uur langs de Koninklijke Baan in Bredene, in een bocht net voor de afslag richting Vosseslag. Een motorrijder reed in de richting van Oostende en wilde volgens een getuige een voorligger inhalen. Tijdens dat inhaalmanoeuvre moet de man de controle over het stuur verloren hebben. Daardoor verzeilde hij in het gras naast de rijweg en kwam hij met zijn rijtuig tegen een verlichtingspaal terecht. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het is voorlopig nog wachten op de bevindingen van de expert. ‘De juiste omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht, maar de man was op slag dood’, zegt politiecommissaris Dennis Goes.

De Koninklijke Baan werd tijdens het onderzoek van de verkeersdeskundige tussen de afslagen Vosseslag en Hippodroom volledig afgesloten. Agenten van politie Bredene-De Haan leidden het verkeer om en hielden de nieuwsgierigen op een afstand van de plaats van het ongeval.

Verder onderzoek zal nu moeten uitwijzen hoe het dodelijk ongeval kon gebeuren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in