Verschillende slachtoffers bij schietpartij aan discotheek in Melbourne
Een politieagent onderzoekt de plaats delict. Foto: EPA-EFE

In de buurt van een discotheek in het Australische Melbourne zijn in de nacht van zaterdag op zondag plaatselijke tijd meerdere mensen gewond geraakt bij een schietpartij. Dat melden diverse media in Australië.

De politie bevestigt dat er ‘verschillende slachtoffers’ zijn, maar verstrekte voorlopig geen verdere details. Over de toestand van de slachtoffers is tot hiertoe niets officieel bekend, maar volgens de media zouden er geen doden zijn gevallen.

De schietpartij deed zich naar verluidt om 3.20 uur ‘s nachts (19.20 uur Belgische tijd) voor aan de nachtclub Love Machine in de binnenwijk Prahran. De precieze omstandigheden van het incident worden onderzocht, zegt de politie. De speurders zijn ter plaatse en aan de bevolking is gevraagd om de omgeving te mijden. Er werd ook een oproep gedaan naar getuigen, meldt 7news.

Volgens andere media werd een bewakingsagent van de club in het gezicht geschoten en raakten ook drie feestgangers gewond. Twee mensen zouden in kritieke toestand verkeren, aldus de berichtgeving. De schutter zou nog niet zijn opgepakt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in