Politie waarschuwt voor malafide koopjesjagers
Foto: BELGAIMAGE

Hoed u voor al te gretige koopjesjagers op tweedehandssites die meer bieden dan de vraagprijs. De politie van Mechelen-Willebroek jaagt op dieven die via die sites toegang proberen te krijgen tot de rekening van de verkoper. Dat meldt VRT.

De afgelopen weken kreeg de politie meerdere klachten over dieven die op een gelijkaardige manier te werk gaan. Verkopers krijgen een mail met een mooi bod, vaak hoger dan de vraagprijs. Daarna stellen ze voor om via een koerierbedrijf de verkoop te regelen. Een valse mail van het koerierbedrijf wordt naar de verkoper gestuurd. En die moet dan allerlei gegevens invullen via een account op een malafide website. Ook het rekeningnummer.

Vervolgens belt de koper om de verkoper te vragen in te loggen met zijn bankkaart. Op dat moment kan de dief toegang krijgen tot de rekening. De politie vraagt om nooit gegevens van een rekeningnummer te delen via een site.

‘Ook wordt er aan de verkopers die op deze wijze benaderd werden gevraagd hiervan melding te maken bij de politie en aan de slachtoffers om klacht in te dienen’, klinkt het in een persbericht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in