Het was de eerste Vlaamse regering sinds een kwarteeuw zonder socialisten. De eerste ook met een Vlaams-nationalist aan het hoofd. Hoe bracht de regering-Bourgeois er de voorbije legislatuur vanaf?
 

De regering-Bourgeois lette goed op de centen, ontwarde de Oosterweelknoop en voerde onderwijshervormingen door. Maar ze worstelde met het klimaat, ruimtelijke ordening en energie – thema’s waar ze zich nochtans flink op geprofileerd had. Voor welke balans zorgt dat? En wat mogen we verwachten van de volgende legislatuur, waarin N-VA-voorzitter Bart De Wever minister president wil worden? Journalisten Wim Winckelmans en Eveline Vergauwen leggen het uit aan Alexander Lippeveld.

Credits

Journalisten Wim Winckelmans, Eveline Vergauwen | Host Alexander Lippeveld | Audioproductie Brecht Plasschaert | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Wie trekt er aan de touwtjes, voor en achter de schermen? En wat speelt daar allemaal? In De MachtWacht, op vrijdag, hoort u het van de politieke redactie. Alexander Lippeveld interviewt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in