Groen pleit voor 6.000 extra personeelsleden in de zorgsector
Almaci aan de slag in een Brugs woonzorgcentrum. Foto: Groen

Meer personeel in de zorgsector, meer terugbetalingen voor een bezoek aan de psycholoog en het wegwerken van de wachtlijsten in de sector. Dat zijn de beloftes van Groen.

Groen wil inzetten op de zorgsector. Met die belofte trekt de partij in mei naar de kiezer. De plannen werden voorgesteld in een zorgcentrum in Brugge. Om de eis kracht bij te zetten, stak voorzitster Meyrem Almaci samen met twee collega’s de handen uit de mouwen in een Brugs woonzorgcentrum.

Volgens de partij was ‘ zorg’ de voorbije jaren voor de Vlaamse regeringen te weinig prioritair geweest. Gevolg: te lange wachttijden, te weinig tijd voor personeel om hun job echt goed te kunnen doen, en te hoge facturen voor patiënten.

'De investeringen in welzijn moeten drastisch omhoog. Er is nood aan meer middelen voor zorg op maat. Een welvarende regio is het aan zichzelf verplicht om echt zorg te dragen voor mensen die het fysiek of mentaal lastig hebben. We willen meer handen in de zorg, de wachtlijsten aanpakken en de terugbetaling van de psycholoog uitbreiden naar de hele bevolking’, aldus voorzitster Meyrem Almaci.

Daarnaast stelt Groen voor om de terugbetaling van de psycholoog uit te breiden naar de hele bevolking, dus ook naar ouderen en jongeren.

Een derde actiepunt van Groen is het wegwerken van de wachtlijsten, zeker voor personen met een handicap. ‘Er zijn mensen die al jaren wachten op aangepaste hulp, dat is te gek voor woorden. Het persoonsgebonden budget moet uitgebreid worden, en automatisch toegekend worden aan zij die het nodig hebben. In een welvarende regio als Vlaanderen is het onvoorstelbaar dat we als overheid zo tekort schieten. Voor ons is dit een prioriteit voor de volgende legislatuur’, besluit Almaci.