Alleen propere hond mag op strand
Foto: BELGAIMAGE

Nu in Oostende honden het hele jaar door op het strand toegelaten zijn, wordt er streng gecontroleerd of alle baasjes netjes de hondenpoep opruimen.

Die controles gebeuren door agenten, gemeenschapswachten en onbemande camera’s. ‘We zetten de camera’s al enkele maanden in’, vertellen Philip Caestecker en Arno Depoorter van de Oostendse politie. ‘Sinds september hebben we 155 mensen op heterdaad betrapt bij sluikstorten of hondenpoep.’ Dat kan een GAS-boete tot 250 euro opleveren.

Het Oostende stadsbestuur heeft besloten om honden het hele jaar door toe te laten op het strand. Op het stuk vanaf de Westlaan tot aan de grens met Middelkerke, op het Klein Strand en op het laatste stuk strand tot aan de grens met Bredene zijn honden het hele jaar door welkom. Op alle andere stranden zijn de viervoeters ’s morgens en ‘s avonds welkom.

‘Maar bij vrijheid hoort verantwoordelijkheid’, aldus burgemeester Tommelein. ‘Wie rommel achterlaat, zal daar de gevolgen van dragen.’ Volgens de burgemeester is de pakkans met de maatregelen aanzienlijk vergroot.