Het finale (en teleurstellende) verdict van ‘Blind getrouwd’
Foto: VTM

Het VTM-programma Blind getrouwd is niet voor twee, maar voor vier van de vijf koppels uitgedraaid op een teleurstelling.

Tim en Elke, gebombardeerd tot droomkoppel, gingen verrassend uit elkaar, terwijl Stijn en Joke er al voor Kerstmis de brui aan gaven.

Tim en Elke

Geen drie op vijf, maar een magere één op vijf voor Blind getrouwd: alleen Victor en Line hebben het experiment overleefd. Het droomkoppel Tim en Elke hield dus niet stand. Een dubbele verrassing, want de twee werden vanaf dag één gebombardeerd tot droomkoppel en bovendien dachten heel wat kijkers dat de beslissing van Tim en Elke om ook na het experiment getrouwd te blijven definitief was. Verkeerd gedacht, blijkbaar, al hebben Tim en Elke er wel alles aan gedaan. ‘We hebben pas recent beslist om de knoop door te hakken’, zegt Tim, ‘maar ons gevoel was niet echt veranderd. We waren al langer aan het twijfelen, maar vooral voor onze vrienden en familie die het zo erg vinden’.

Elke geeft toe dat het niet makkelijk was om hun ouders op de hoogte te brengen: ‘Mijn ouders hadden het zien aankomen, maar vonden het niet leuk. Zij vonden Tim de ideale schoonzoon, vonden ons een tof koppel, zagen ook hoe goed wij overeenkwamen’. Tim: ‘Mijn moeder was er niet goed van, zij zag echt wit. Iedereen ziet in ons het perfecte koppel, niemand snapt dat het niks is geworden’.

Joke en Stijn

Ook Joke en Stijn zijn geen koppel meer, ook al bleven ze na het vijf weken durende experiment samen. Niet voor lang, blijkbaar: ze trouwden einde oktober, beslisten in december om samen te blijven en hun huwelijk een kans te geven en maakten er voor Kerstmis een einde aan. Stijn: ‘De verschillen bleken zwaarder door te wegen dan verwacht. We hebben nochtans veel tijd voor elkaar gemaakt’. Joke betreurt dat het niet gelukt is: ‘Maar we hebben onszelf niets te verwijten. We hebben heel veel moeite gedaan om het te doen werken. Maar de verschillen zijn er. Ik ga ’s avonds en in het weekend graag iets doen, Stijn ook, maar minder. Dan merk je wel: ja, dit wordt wel moeilijk’.

Victor en Line

Eén koppel is wel nog samen: Victor en Line. Victor woont nog altijd wel in Arendonk, Line in Antwerpen. Ze zijn niet meteen van plan samen te wonen, zegt Victor: ‘We nemen kleine stapjes. Ik zou nog altijd niet in Antwerpen kunnen wonen, maar ik vind het al minder erg om er één keer per week naartoe te rijden. Line vind ik sowieso elke dag mooier en mooier’. Line blijft voorzichtig: ‘Ik besef nu dat ik Victor volledig kan vertrouwen, altijd. Zijn enthousiasme en zijn lach vond ik al leuk’.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in