Ex-turnster Nina Sterckx verbetert haar Belgisch Record op EK gewichtheffen en is beste in B-groep
Foto: ID/ Lieven Van Assche

De 16-jarige Nina Sterckx heeft zondag haar Belgisch record bij het trekken of de snatch aangescherpt op het EK gewichtheffen in het Georgische Batumi. Ze lukte 82 kilogram. Vorig jaar op het WK had ze Ingeborg Marx’ BR, dat dateerde uit 1999, met één kilogram verbeterd tot 81 kilogram.

Sterckx, die deelnam in de olympische gewichtsklasse tot 55 kilogram, tilde in het stoten of de clean & jerk 101 kilogram omhoog. Het gewichtheftalent kwam zo uit op een totaal van 183 kilogram. Dat is een verbetering van haar persoonlijk record en het Europees record voor -17-jarigen, dat al op haar naam stond.

Sterckx eindigde op de eerste plaats in de B-groep. Ze weet nog niet wat haar eindresultaat is, want later op de dag komt nog de A-groep in actie.

In maart kroonde Sterckx, voormalig turnster, zich in Las Vegas tot wereldkampioene bij de jeugd in de categorie tot 55 kilogram.

LEES OOK. Girlpower, letterlijk én figuurlijk: op training met Nina Sterckx,de ex-gymnaste die zich omturnde tot wereldkampioene gewichtheffen