Eigenaars krijgen Frans domein van 1,5 miljoen niet verkocht, dus organiseren ze een wedstrijd
Foto: rr

Wie al eens graag een gokje waagt en daar 13 euro voor over heeft, kan zich inschrijven voor een wedstrijd die wel erg lucratief kan zijn. Op het spel staat een domein in het Franse Périgord, dat 1,5 miljoen euro waard is maar niet verkocht geraakt.

Het domein omvat een huis van 450 vierkante meter en op de in totaal 7 hectare vind je ook een zwembad, vijver, paardenboxen en nog veel meer. De huidige eigenaars hebben er twintig jaar lang het populaire gastenverblijf La Guérinière in ondergebracht, maar ze vonden het genoeg geweest en willen met pensioen.

‘We hebben er ons levenswerk van gemaakt’, zegt Brigitte Demassougne bij het Franse persagentschap AFP. ‘Maar ons pensioen nadert en we willen aan de zee gaan wonen en uitrusten.’

Het domein is 1,5 miljoen euro waard. ‘Dat is duur’, zegt Demassougne. ‘We hebben eerst geprobeerd om het te verkopen via immobiliënkantoren, maar zonder resultaat.’ En dus besloot ze er samen met haar man een wedstrijd van te maken nadat ze van soortgelijke initiatieven hoorde. Deelnemen is heel eenvoudig: 13 euro inschrijving betalen, twee vragen beantwoorden en de waarde van drie objecten raden.

‘Iemand die niet veel geld heeft, kan het zo winnen. Het is een prachtige plaats en eigendom, echt waar.’ De wedstrijd heeft volgens de eigenaars al heel wat reacties opgeleverd. In vijf dagen namen 1.500 mensen deel. Het merendeel daarvan zijn Fransen, maar ook vanuit België, Canada en het Verenigd Koninkrijk kwamen al inschrijvingen binnen. De wedstrijd loopt nog tot eind mei 2020.

Eigenaars krijgen Frans domein van 1,5 miljoen niet verkocht, dus organiseren ze een wedstrijd