Choreograaf uit Boechout aangehouden voor zedenfeiten met minderjarigen
Foto: ISOPIX

Een 37-jarige choreograaf uit Boechout die meewerkte met de populaire Ketnet-reeks #LikeMe zit in de cel op verdenking van zedenfeiten tegenover minder- en meerderjarigen. De feiten zouden dateren van voor 2014.

Het parket opende vorige zomer een opsporingsonderzoek naar de man nadat er een klacht was ingediend door een vermeend slachtoffer.

In de loop van het onderzoek kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. In totaal gaat het nu om drie minderjarigen en één meerderjarige.

De verdachte werd dinsdag opgepakt en later die dag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht. Vrijdag heeft de raadkamer zijn aanhouding bevestigd.

Zelf ontkent hij alles. Het productiehuis van de Ketnet-serie #LikeMe wil niet reageren. Wat er moet gebeuren met de twee shows van de Ketnetserie, dit weekend in Antwerpen, was op vrijdagavond nog  niet bekend. 

De VRT is 'erg geschrokken'. Ketnet wacht eerst het gerechtelijk onderzoek af en neemt pas dan over de serie en de samenwerking met de choreograaf.