Beste dierentuin van Europa vind je in België
Foto: dba
Walibi, de Efteling in Nederland en Europa-Park in Duitsland zijn de grote winnaars van de Diamond Themepark Awards. Pairi Daiza is het beste dierenpark van Europa.

De Diamond Themepark Awards worden elk jaar net voor de start van het pretparkseizoen uitgereikt. De prijzen worden bepaald door een professionele jury, door de parken zelf en door het publiek.

Beginnen we bij de algemene prijzen: het beste pretpark van België is Walibi, het beste van de Lage Landen is de Efteling en in Europa moet je - nog steeds - in Europa-Park zijn. Wie van een goeie rollercoaster houdt, kan in België terecht in Bobbejaanland voor de Sledgehammer, voor de beste coaster van Europa moet je iéts verder rijden: dat is de Taron, een attractie in middeleeuwse stijl in Phantasialand, net over de Duitse grens. Nog in Phantasialand staat met Chiapas de beste attractie: met een helling van 53 graden de steilste splash ter wereld.

Pairi Daiza

Wie het meer begrepen heeft op de beestjes, moet in Pairi Daiza zijn. Het dierenpark van Marc Coucke werd verkozen tot beste van Europa. De dierentuin werd ook uitgeroepen tot mooiste park van België en geroemd vanwege het beste dierenverblijf (de Bloementempel van de orang-oetans) en de beste demonstratie (het Bad der Olifanten). Ook viel Pairi Daiza in de prijzen voor de ‘mooiste geboorte’, van orang-oetan Sungai.

'Pairi Daiza is heel blij om voor het tweede jaar op rij deze prestigieuze prijs in ontvangst te mogen nemen. Dit is een belangrijke erkenning voor het werk van al onze teams en de mensen die zich dag na dag inzetten om zowel voor onze dieren als voor onze bezoekers tot het uiterste te gaan', zegt woordvoerder Mathieu Goedefroy. 'Ook die bezoekers willen we trouwens van harte bedanken, want zonder hen zouden we deze prijs uiteraard niet gewonnen hebben. We gaan nu niet op onze lauweren rusten, maar zullen proberen om onze bezoekers in de toekomst een nòg mooiere ervaring aan te bieden in onze Jardin des Mondes.'

Tot slot nog een opvallende winnaar in een kleine categorie: het beste personeel vind je in Bellewaerde, nabij Ieper. Vriendelijk zijn wint blijkbaar toch ook prijzen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig