Ikea gaat huurconcept ook testen in België
Foto: ikea

Na experimenten op de Nederlandse, Zwitserse, Poolse en Zweedse markt wil Ikea vanaf volgend jaar het verhuren van meubels testen in de dertig markten waar het actief is, dus ook in België.

De plannen van Ikea om een deel van zijn goedkope meubelen niet langer te verkopen, maar voor een vaste abonnementsprijs te verhuren, worden concreet. Na experimenten in Nederland, Zwitserland, Polen en Zweden wil de Zweedse meubelgigant het concept vanaf volgend jaar testen in de dertig markten waar het actief is, dus ook België, zo werd aangekondigd tijdens een bijeenkomst rond duurzaamheid in het Duitse Kaarst.

Ikea wil een leasingaanbod ontwikkelen dat gebaseerd is op een abonnement. Dit stelt het bedrijf in staat eigenaar te blijven van de producten waardoor hergebruik van producten zo veel mogelijk gestimuleerd wordt voordat het materiaal en de onderdelen aan het einde van de levenscyclus worden gerecycleerd.

‘We weten uit ons onderzoek dat het gedrag van mensen evolueert, net als de relatie tot hun spullen. Nu we steeds vaker kleiner wonen en mensen zich meer bewust zijn van hun impact op de planeet, zoeken ze naar manieren om verspilling tegen te gaan en de levensduur van hun spullen te verlengen. Dit biedt een enorme kans om onze kennis over het leven thuis te koppelen aan ons engagement voor duurzaam leven op een manier die relevant is voor onze klanten wereldwijd’, aldus Pia Heidenmark Cook, die verantwoordelijk is voor het duurzaamheidsprogramma van de meubelgigant.

‘De testen zullen ons helpen verder te bouwen op wat we geleerd hebben over de behoeften van onze klanten en op onze ervaringen in diverse markten. We zijn ervan overtuigd dat ze een nieuw aanbod voor klanten mogelijk zullen maken en duurzame groei zullen stimuleren.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig