Parket zoekt getuigen van daders van granaataanslag

Het parket en de politie in Antwerpen doen een oproep naar getuigen van de granaataanslag in de De Pretstraat in Antwerpen-Noord op 18 maart. De daders vluchtten weg met een witte Alfa Romeo Giulietta.

De daders van de aanslag reden die 18de maart weg met een witte Alfa Romeo en lieten die brandend achter aan de snelweg. Ze hadden eerst een tiental wagens beschadigd met een granaat, een tweede springtuig kwam niet tot ontploffing en werd door ontmijningsdienst Dovo onschadelijk gemaakt.

De speurders hopen dat iemand de wagen in kwestie in de loop van die ochtend opmerkte of personen bij het brandende voertuig zagen. De wagen werd omstreeks 5.30 uur aangetroffen op de pechstrook van de E314 ter hoogte van Maasmechelen aan kilometerpaal 9 richting Nederland, zowat anderhalf uur na de aanslag. Een bijzonder kenmerk van de wagen is dat de metalen tankklep rechts achteraan is afgebroken.

Wie iets opmerkte kan naar het gratis nummer 0800/30 300 bellen. Parket en politie vragen ook om beelden van dashcams na te kijken van bestuurders die rond dat tijdstip langs het brandend voertuig reden.