Man verliest schadevergoeding van 2,5 miljoen door verkeerde handtekening
E19 in Dilbeek richting Bergen. Archiefbeeld van wegenwerken Foto: Marc Herremans

Een man die na een verkeersongeval een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro toegekend kreeg, krijgt dat geld dan toch niet. Het Hof van Cassatie verbrak de uitspraak omdat het vonnis ondertekend werd door de verkeerde rechter. De procedure sleept bijna 17 jaar aan, schrijft Het Laatste Nieuws.

Het Hof van Cassatie heeft een vonnis verbroken van een man die op 19 juni 2002 zwaargewond raakte bij wegenwerken. De toen 22-jarige bestuurder reed vanuit Dilbeek op de E19 naar Bergen toen hij een put in de grond raakte. Zijn auto vloog in brand, de man hield er zware letsels aan over.

Slechte signalisatie van de werf bleek de oorzaak, het Waals Gewest moest betalen. Ter compensatie oordeelde de burgerlijke rechtbank dat het slachtoffer 2,5 miljoen euro moest krijgen. Dat vonnis kwam er vorig jaar.

Maar het Hof van Cassatie verbreekt dat arrest omwille van een fout bij het zetten van de handtekening. Dat moet gebeuren door de voorzitter van de kamer die het proces voorzit. Maar dat is niet gebeurd. En dus moet het proces 17 jaar na de feiten helemaal opnieuw gedaan worden.