19-jarige bestuurder dodelijk ongeval: 'Ik voel me ook een slachtoffer'
Foto: Kristof Vadino
De 19-jarige bestuurder die afgelopen weekend een dodelijk ongeval veroorzaakte in Koekelberg, geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt. 'Ik voel me ook slachtoffer', zegt hij.

'We kwamen van een avondje uit. Een vriendin reed, het was haar auto. Maar ze was heel dronken. Ze reed 100 kilometer per uur waar je maar 50 mocht. Daarop heb ik besloten om het stuur over te nemen, al beschik ik maar over een voorlopig rijbewijs', zegt Houssem-Eddine B.

Maar dan ging het fout. 'Voor mij vertraagde een auto met aanhangwagen. Ik dacht dat hij links wou afdraaien en ben dan rechts uitgeweken om hem te passeren. Toen heb ik die vrouw geraakt. Ik reed zo’n 40 per uur toen.'

'Vergis u niet. Ik slaap er slecht van. Maar ik voel me ook slachtoffer.'

De 19-jarige bestuurder werd zondag na zijn verhoor weer vrijgelaten. Zijn voorlopig rijbewijs is ingetrokken voor vijftien dagen. Hij zal zich nadien voor de rechter moeten verantwoorden.

Een kleine 100 buurtbewoners hebben gisteravond op de plaats van het ongeval in Koekelberg een wake gehouden voor het slachtoffer, de Roemeense Dariana Palcau. Volgens hen is de situatie er al lange tijd zeer gevaarlijk voor voetgangers en fietsers. Het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) kondigde gisteren ook al aan dat het kruispunt van de Jetselaan en de Landsroemlaan binnenkort een met paaltjes afgebakend fietspad krijgt.

De burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej heeft aan de bevoegde politiezone Brussel-West gevraagd om een beleid van nultolerantie te voeren tegen automobilisten die voetgangers in gevaar brengen. 

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig